Hoppning
14 februari 2022 08:59

Femstjärniga topplaceringar för Evelina och Henrik

InternationelltEvelina Tovek och Henrik von Eckermann fick en fin avslutning på tävlingarna i Förenade Arabemiraten - svenskduon var trea och fyra i helgens Grand Prix.

Femstjärniga topplaceringar för Evelina och Henrik
Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z avslutade med en tredjeplats. (Arkivbild) Foto: Stefano Grasso/Mario Grassia

40 ekipage fanns på startlinjen när tävlingarnas sista klass reds på söndagskvällen. Tio av dem gick till omhoppning, där Henrik von Eckermann och hans kvicka Glamour Girl var snabbast av alla – ekipaget vann även kvalet till Grand Prix på fredagen. Nu satte ett nedslag  dock stopp för segervittringen, och ekipaget fick nöja sig med en fjärdeplats och en prischeck på drygt 150 000 kronor.

Istället var det Evelina Tovek som blev bästa svensk, när hon nollade med Winnetou de la Hamente Z och slutade trea – en placering värd över 230 000 kronor.

Henrik var även placerad med 10-årige Hollywood V i lördagens 1,50-klass, där svensken återigen var absolut snabbast i omhoppningen. Ett nedslag förvandlade segern till en sjundeplats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden