Dressyr
27 maj 2016 09:22

Elin Aspnäs tar över bed & breakfast

Dressyrryttaren Elin Aspnäs har köpt Lindelunda gård och bed and breakfast i Ņhus. Där ska hennes verksamhet få mer plats och hennes elever någonstans att övernatta.

Elin Aspnäs tar över bed & breakfast
Elin Aspnäs och Boukefallos vann Lövsta Future Challenge för unga ryttare på Strömsholm i år. Nu ska hon kombinera hästlivet med att driva bed and breakfast. Photographer Roland Thunholm

Elin Aspnäs driver Aspnäs dressage. Där arbetar hon med tävlingar och utbildningar av ryttare och hästar. Verksamheten har vuxit så mycket att hon behöver mer plats skriver Kristianstadsbladet.

– Jag har rätt många elever som kommer och tränar. I dag måste de hyra in sig någonstans eller bo i husvagn, säger Elin Aspnäs till tidningen.

För att lösa problemet har hon nu köpt Lindelunda hästgård och bed and breakfast tillsammans med sin sambo Michael Larsson. Paret kommer backas upp av Elins föräldrar Johanna och Mats Aspnäs, som drivit Hotell Briggen i Åhus tidigare, samt av sina morföräldrar. Under juli ska Elin Aspnäs gå bredvid säljaren Ann Espelund och lära sig att sköta bed and breakfast-verksamheten.

– Det är en fantastisk möjlighet. Visionen är att driva Lindelunda vidare i samma anda, säger Elin Aspnäs till Kristianstadsbladet.

Förra året rankades bed and breakfast-verksamheten på Lindelunda så högt på Booking.com – 9,2 i betyg – att det belönades med Booking Award.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden