Fälttävlan
7 november 2011 15:05

Elisabet Lundholm vann fälttävlan

Elisabet Lundholm vann en fälttävlan på Ŗssjö gård i helgen. Segern togs på lånad häst i dressyrsadel.

Elisabet Lundholm vann fälttävlan
Elisabet Lundholm trivdes i terrängen på Louice Råås Othello.

– Det var galet roligt. Vore jag 20 igen skulle jag nog satsa på fälttävlan, säger Elisabet Lundholm som har varit svensk förbundskapten i dressyr och nu tränar det svenska fälttävlanslandslaget i dressyr.

Det var under ett jippobetonat arrangemang på Össjö gård där landslagsryttaren Niklas Lindbäck har sin verksamhet som segern togs. Tillsammans med sina tränarkollegor Jan Jönsson och Maria Gretzer, förbundskapten Gunilla Fredriksson och landslagsveterinären Staffan Lidbeck red Elisabet Lundholm först dressyr, sedan hoppning och till sist en terrängbana.
– Jag har inte hoppat på många, många år. Min gamla hoppsadel gick inte använda så jag gjorde alltihop i dressyrsadel, säger hon.

I dressyrmomentet la Elisabet Lundholm till en del egna moment, bland annat ett galoppombyte. I terrängen valde hon att ta bort ett hinder. Maria Gretzer å sin sida fick hoppa en högre bana än de andra. Alltihop stilbedömdes av Linda Algotsson och i stort sett hela det svenska landslaget fanns på plats och följde tillställningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-