Dressyr
24 juli 2020 08:55

Elitdressyren på Djursholm ställs in

CoronatiderNu meddelar Djursholms Ridklubb att Elitdressyren tar en paus på grund av coronaviruset. "En av de riktigt stora anledningarna är att det inte skulle gå ihop ekonomiskt. Man kan ta en viss förlust om det är en klubbaktivitet eller branding, men om ingen får vara där och titta – det känns inte rätt för en ridklubb", säger Kajsa Larsson i klubbens styrelse.

Elitdressyren på Djursholm ställs in
Coronapandemin har satt stopp för ytterligare en tävling. Foto: Djursholms Ridklubb

Att ställa in årets upplaga av Elitdressyren på Djursholm har inte varit ett lätt beslut att fatta.
– Elitdressyren är ett helt koncept med fantastiska tävlingar, ryttarfest och sponsorer. Men framför allt en jätteviktig grej för vår klubb, alla barnen som kommer i funkiskläder och hjälper till och får se alla sina dressyrstjärnor, säger Kajsa Larsson som sitter i Djursholms Ridklubbs styrelse.

Det känns jätte-, jättetråkigt. Det har varit ett väldigt konstigt år. Kajsa Larsson, Djursholms Ridklubb.

Någon folkfest skulle det inte bli om tävlingen arrangerades i år – och därför bestämdes det att tävlingen ställs in.
– En av de riktigt stora anledningarna är att det inte skulle gå ihop ekonomiskt. Man kan ta en viss förlust om det är en klubbaktivitet eller branding, men om ingen får vara där och titta – det känns inte rätt för en ridklubb, säger Kajsa Larsson.

Nu är alltså beslutet att ställa in fattat.
– Det känns jätte-, jättetråkigt. Det har varit ett väldigt konstigt år. På klubben har vi jobbat otroligt hårt med att efterfölja alla regler i samarbete med ridskolan.

Nästa år

På klubbens hemsida utlovas att Elitdressyren ska gå nästa år. ”Vi kan garantera att vi kommer igen 2021 – målsättningen är att göra något alldeles extra”, står det att läsa.
– Ja, jag läste det. Garantera kan vi väl inte men vi måste bara tro och hoppas, säger Kajsa Larsson.

Två stora dressyrtourer brukar ha tävlingar under Elitdressyren. Den ena av dem, Lövsta Future Challenge Dressage, kommer att ha sitt tredje kval på Flyinge i samband med Breeders Trophy och SWB Equestrian Weeks den 23-27 september.

Här går kvalen

LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour ordnar sina kval på Kungsbacka ridklubb den 16 augusti, Kimstad Ryttarförening (Ullevi gård) den 29 augusti och på Lidköpings Ridklubb den 24 oktober. Finalen går på Linköpings Fältrittklubb den 15 november.

Elitdressyren har anordnats sedan 1992 och har tilldelats Årets bästa tävlingsplats sex gånger.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden