Sverige
24 juni 12:38

Elitryttaren blir kvar i häktet

BrottsmisstankeUnder torsdagen fattade Västmanlands tingsrätt beslut om att den elitryttare som suttit häktad sedan månadsskiftet, misstänkt för flera våldtäkter mot barn, ska vara fortsatt häktad. Åklagaren får nu ytterligare tid på sig att göra klart utredningen.

Elitryttaren blir kvar i häktet
Elitryttaren är fortsatt häktad, på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt. Foto: iStock

Ryttaren, som även är tränare, misstänks för sammanlagt nio våldtäkter mellan 2010 och 2014 mot tre målsägande, där två av våldtäkterna ska ha varit mot barn. Mannen häktades i slutet av maj och har sedan dess suttit häktad på sannolika skäl, i väntan på åtal. Han har hela tiden nekat till brott.

Idag beslutades, för andra gången, att åklagaren behöver mer tid för sin utredning innan ett åtal kan väckas. Ryttaren har motsatt sig häktning under tiden fram till åtal, men tingsrätten anser att brotten är så pass allvarliga att mannen ska förbli häktad. Åtal ska nu vara väckt senast den 15 juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden