Sverige
1 juni 2021 11:59

Välkänd ryttare häktad – misstänkt för våldtäkt mot barn

UppdateradEn elitryttare och tränare är häktad, på sannolika skäl misstänkt för nio våldtäkter. Två av våldtäkterna ska, enligt åklagaren, ha gjorts mot barn. Mannen förnekar brott.

Välkänd ryttare häktad – misstänkt för våldtäkt mot barn
Mannen misstänks för nio fall av våldtäkt. Foto: Lina Nydahl

Mannen som är misstänkt för brott sitter just nu häktad. Han är elitryttare och tränare, och ett välkänt namn i Hästsverige.

I åklagarens begäran om att mannen ska häktas finns flera misstänkta brott uppradade. De nio brotten ska, enligt åklagaren, ha begåtts mellan 2010 och 2014. Sju av dem gäller våldtäkt, och två av dem gäller våldtäkt mot barn. Dessa är fördelade på tre olika målsägande.

Enligt VLT häktades mannen i söndags, misstänkt för brottet på sannolika skäl vilket är den högre graden av misstanke. Rätten anser att mannen kan försvåra utredningen om han inte är frihetsberövad. Enligt mannens försvarsadvokat nekar den häktade till brott. Advokaten ansåg också att det inte finns skäl för häktning.

Straffvärdet för vart och ett av brotten är minst två års fängelse.

Åtal ska väckas senast den 11 juni och fram till dess råder förundersökningssekretess.

Ridsport har utan framgång sökt mannens advokat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden