Sverige
13 april 2021 15:41

Dömd till dagsböter – hade för många hästar

StraffasEn man i Kalmar län stallade upp ett par extra hästar under en kortare tid, då hästarnas ägare inte hade tillräckligt med mat till dem sommaren 2018. Nu straffas mannen för brott mot djurskyddslagen, då han endast haft tillstånd att hålla tio hästar.

Dömd till dagsböter – hade för många hästar
En man ska nu betala dagsböter för brott mot djurskyddslagen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

KalmarPosten skriver att mannen hade tillstånd att ”förvara och utfordra” högst tio hästar på sin gård. Under sommaren 2018 stallade han dock upp ett par extra hästar vilket gjorde att det totalt fanns 14 hästar på gården under en kortare tid – något som är ett brott mot djurskyddslagen i detta fallet.

Enligt tidningen anger mannen att orsaken till att han stallade upp hästarna var att deras ägare hade brist på mat till dem, och de fick därför vara uppstallade hos mannen under en kort tid, trots att han visste att han inte hade tillstånd för fler hästar. Mannen medger omständigheterna men förnekar brott.

Men Kalmar tingsrätt anser att det fanns alternativa sätt att lösa situationen, och att det inte rörde sig inte om en nödsituation – mannen frias därför inte från ansvar, utan döms till 40 dagsböter a 220 kronor, totalt 8 800 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden