Distansritt
1 oktober 2022 16:31

EM-guld till Spanien i distansritt – Sverige lyckades inte fullfölja

MästerskapDet blev en hemmaseger för det spanska laget när EM i distansritt avgjordes i spanska Vic på fredagen – och spanjorerna toppade även individuellt. De svenska ungdomsryttarna kämpade tappert men lyckades dessvärre inte fullfölja de utmanande 12 milen.

EM-guld till Spanien i distansritt – Sverige lyckades inte fullfölja
Glada EM-medaljörer. Foto: FEI

Det blev seger för hemmanationen Spanien när EM i distansritt för young rider och junior ägde rum i spanska Vic på fredagen. Det spanska laget tog sitt andra EM-guld på raken samtidigt som spanjorerna även tog guld och silver individuellt genom Joana Ullastre Niubo med hästen JM Bucefala respektive Gerard Casadesus Ruaix med hästen Bolchoi El Akim. Italien stod för den individuella bronsmedaljen genom Caterina Coppini och hästen Vezire.

Tävlingen gick över 12 mil, uppdelade i olika slingor med veterinärkontroller emellan. Frankrike tog hem lagsilvret medan Italien red in på bronsplatsen. Fyra ryttare i det svenska YR-laget slutförde den tredje rundan innan den kuperade terrängen tog ut sin rätt. Till slut var det Svea Hallinder med MY Kanel El Hamy som tog hem en svensk placering. Ekipaget red in på plats 17 före en lång rad uteslutna ekipage.

I det svenska YR-laget red Anna Remmare/Kingsleah Majid, Kajsa Eriksson/BA Isidor, Emma Schuber/MY Gucci, Ebba Bota/El Qatar och Svea Hallinder/MY Kanel El Hamy.

Lagresultat

Individuella resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden