Ponny
26 december 2021 11:34
Ridsportplus

EM-medaljör såld till familjen Brink: ”Vi är väldigt glada”

DressyrFörra året ingick hon i det danska silverlaget på EM. Nu ska stoet Dot Com bli läromästare hos välkända dressyrfamiljen Brink: "Vi är väldigt glada att ha fått möjligheten att köpa denna ponny".

EM-medaljör såld till familjen Brink: ”Vi är väldigt glada”
Oliver Brink och Dot Com har redan börjat lära känna varandra hemma på Tullstorp. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det handlar om ponnyn Dot Com (DSP sto f 2007). Stoet hamnar nu hos familjen Brink på Tullstorp och ska ridas av yngsta familjemedlemmen.

Hon är en äldre läromästare och passar honom bra i storlek och mentalitet.

139 cm höga Dot Com har haft en lång karriär på dressyrbanorna med danska ungdomar på ryggen. Hon ingick bland annat i det danska silverlaget på ponny-EM 2020, riden av Josephine Gert Nielsen. Ekipaget blev även tolva individuellt.

Under 2021 har Dot Com tävlats nationellt av danska Sofia Rosenkilde.

Det är 10-årige Oliver Brink som blir ny ryttare på stoet. Han är 10 år och har redan en del tävlingsrutin tillsammans med sin ponny Chardonnay. 

Vill mer

– Oliver vill gärna träna och tävla mer men vi känner att hans ponny Chardonnay som blir 27 år nu ska få trappa ner och inte steppa upp, berättar Catharina Brink och Jan Brink i ett meddelande till Ridsport.

– Vi är väldigt glada att ha fått möjligheten att köpa denna ponnyn till vår son Oliver. Hon är en äldre läromästare och passar honom bra i storlek och mentalitet.

Pappa Jan Brink är flerfaldig olympier i dressyr och var länge Sveriges ledande dressyrryttare. Även storasyster Angelina Brink rider dressyr och ingår i svenska landslagstruppen 2022 tillsammans med Weber af Kongshöj. 

Se bild på Dot Com med sin tidigare ryttare från Eurodressages instagram nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Eurodressage (@eurodressage)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden