Hoppning
5 september 2019 13:46

EM-resultaten kastar om i världsrankingen

Svenskar tapparFjärde plats är den nya placeringen för Peder Fredricson, som länge legat tvåa på FEI:s senaste rankinglista över hoppryttare. Andraplatsen tas över av nyblivna EM-guldmedaljören, medan det är oförändrat i toppen.

EM-resultaten kastar om i världsrankingen
Här är ryttaren som tar över andraplatsen på FEI-rankingen, schweizaren Martin Fuchs, här på Clooney från EM-finalen. Foto: Roland Thunholm.

Det är samma fyra ryttare i topp på Internationella Ridsportförbundet FEI:s senaste ranking över hoppryttare, men ordningen är omkastad. Inte allra högst upp dock, för där regerar fortfarande schweizaren Steve Guerdat, trots att det inte blev någon topplacering för honom individuellt på EM.

Nyblivne EM-guldmedaljören i hoppning Martin Fuchs, Schweiz, klättrar från fjärde till andra plats på listan, medan Tysklands Daniel Deusser behåller sin tredjeplats.

Och Peder Fredricson abonnerar inte längre på andraplatsen utan återfinns nu på fjärde plats med 3173 rankingpoäng, en bit efter Guerdats 3517 poäng.

Värt att notera är också Ben Maher från Storbritannien, som tar ett ordentligt kliv från plats 12 till en femteplats efter bland annat EM-silvret i Rotterdam.

Bästa svensk på listan efter Peder Fredricson är Henrik von Eckermann som faller något på listan, från plats 11 till plats 12. Nästa svensk är Malin Baryard Johnsson, som återfinns på plats 58, jämfört med plats 53 för en månad sedan.

Den enda svensk på FEI:s 200-lista som lyckats klättra är Angelie von Essen, som går från plats 204 till plats 173, bland annat tack vare fina placeringar på Dublin Horse Show i augusti tillsammans med svenskfödda Tiger (SWB val f 2004 e e. Cardento – Stanford uppf Stig Hellkvist äg Martin Dawes).

Här finns FEI:s rankinglista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden