Hoppning
25 april 2019 14:08

Kevin Staut förlorar flera hästar – även världscupfinalhästen

Avslutat samarbeteDen franska toppryttaren Kevin Staut och Haras de la Chesnaye har gått skilda vägar. Det betyder bland annat att Kevin Staut inte längre kommer att tävla hästen som han hoppade i världscupfinalen i Göteborg nyligen.

Kevin Staut förlorar flera hästar – även världscupfinalhästen
Kevin Staut och Haras de la Chesnaye har gått skilda vägar. Arkivbild: Roland Thunholm

Haras de la Chesnaye, ägt av Grégoire Oberson, och franska hoppryttaren Kevin Staut, som bland annat har tagit individuellt EM-guld och OS-guld i lag,  har avslutat sitt samarbete som startade i maj 2018.

Bland flera hästar som Staut således inte längre kommer att rida finns världscupfinalhästen Edesa’s Cannary och Lorenzo, som också gick flera världscuper under säsongen.  Hästarna ägs av Eddy Sepul och fick Kevin Staut som ryttare genom samarbetet med Grégoire Oberson.

Grégoire Oberson berättar för Grand Prix Replay att olika mål och syften var anledningen till att samarbetet avslutades.
”Vi förstod snabbt att vi hade olika mål. Kevin vill tävla, vilket jag kan förstå. Men vårt jobb är att sälja hästar, och det är inte riktigt detsamma. En hästhandlare måste ta sin tid. I slutändan är det inte samma förberedelse”, säger Oberson.

Kevin Staut berättar i en annan artikel på samma site att läget är under kontroll och menar snarare att det var ett naturligt steg att avsluta samarbetet för att fortsätta bygga upp sitt eget stall. Han konstaterar att han bland annat har kvar 1,60-meriterade Joy van’t Zorgvliet*HDC som har en annan ägare. Vidare förnekar Kevin Staut att det avslutade samarbetet skulle ha något att göra med att det inte blev bättre än 26:e plats i finalen i Göteborg och säger även att han fortfarande hoppas ha en plats franska landslaget 2019.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden