Hästliv
30 december 2019 10:16

Emelie Brolin poddar om livet som hästtjej

Poddfeber2019 är ridpoddarnas år. Nu startar GP-ryttaren och Brolötenprofilen Emelie Brolin Barbackapodden tillsammans med bästa vännen och hästägaren Victoria Prybil. Tanken är att bjuda på personliga och roliga men även faktabaserade samtal om livet med hästar.

Emelie Brolin poddar om livet som hästtjej
Emelie Brolin rider cirka sju hästar om dagen och tränar själv för att inte vara trött till sista hästen, berättar hon i Barbackapodden. Foto: Lina Nydahl

Barbackapodden smyglanserades redan för en vecka sedan och i helgen kom det upp inte mindre än två avsnitt på raken. Bakom podden står GP-ryttaren Emelie Brolin, som driver Brolötens Stuteri tillsammans med sin familj, och barndomsvännen och hästägaren Victoria Prybil.

”Podden är riktad till er som älskar hästar eller för dig som älskar någon som älskar hästar”, skriver Emelie Brolin på sin Agriablogg. I det första avsnittet berättar de båda vännerna att podden kommer att handla om livet med hästar, både som proffs och hobbyryttare. Tanken är att podden både ska vara rolig och faktabaserad.

Victoria Prybil är hästtjej sedan hon började rida på 4H-gård som femåring. Hon fick sin första ponny när hon var tio år och därefter har det varit hästar för hela slanten. Victoria Prybil fick ta över Emelie Brolins första tävlingsponny och de har alltså känt varandra sedan barnsben.

Emelie Brolin är förutom internationell GP-ryttare och Vasaloppsåkare även tränare med elever på landslagsnivå och tävlingsledare för Falsterbo Horse Show samtidigt som hon till vardags arbetar på ett IT-företag.

Våtservetter på packlistan

Img_2626
Barbackapodden hittar du ”där poddar brukar finnas”. Foto: Barbackapodden

Första avsnittet av Barbackapodden ger en försmak av vad som komma skall. Här får vi ta del av ett personligt samtal mellan två tjejer som känner varandra väl. I andra avsnittet dryftas frågan om hur man egentligen får livet att gå ihop med hästar, Emelie Brolin berättar hur hon packar inför tävling och hur det står till med tjejernas nyårslöften. ”Baby wipes” är förstås givet på packlistan och det konstigaste som packas ner är ”avklippta stigläder”.

Maratonlyssnaren kan även lyssna på tredje avsnittet som handlar om Emelie Brolins nya häst Tesla samtidigt som Victoria Prybil lär bästa vännen vad som utmärker en fälttävlanssadel.

Stay tuned för Barbackapodden alltså.

Här kan du lyssna på Barbackapodden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden