Dressyr
28 oktober 2020 10:00

Emelie Brolin skadad i viltolycka

OlyckaDressyrryttaren Emelie Brolin har tvingats ta ett uppehåll med ridningen efter hon nyligen kolliderade med en hjort. När ryttaren är tillbaka i sadeln är i dagsläget oklart.

Emelie Brolin skadad i viltolycka
Emelie Brolin visade Blue Hors Zack-avkomman Ramble On i Breedersfinalen tidigare i höstas. Foto: Roland Thunholm

– Jag krockade med en hjort för en och en halv vecka sedan. Först hade jag mest huvudvärk och ont i nacken, men nu har det satt sig i ryggen. Jag är väldigt trött också och orkar inte göra något, säger Emelie Brolin till sn.se.

Skadeläget är enligt tidningen fortfarande oklart. I veckan genomgick ryttaren en magnetröntgenundersökning för att reda ut om smärtorna är muskulära eller kopplade till eventuella nervskador.

Smärtorna gör att Emelie inte själv är kapabel att rida, det är istället hennes sambo, hoppryttaren Klaas Stiksma, som står för träningen.

– Klaas red tre hästar nu under morgonen. Det är väldigt bra om ens partner delar ens intresse, säger Brolin till sn.se.

I ett inlägg på sin blogg beskriver Emelie Brolin olyckan som chockartad och hon passar även på att hylla sin omgivning för stödet.

– I nuläget har jag ett så himla bra team runt omkring mig så allting rullar ändå även när jag själv är sjukskriven. Skönt att Klaas kan hjälpa mig rida hästarna och massor med annat jag brukar göra, familjen som tar mer ansvar, hjälper mig och sen mina grymma hästskötare som får allt att rulla även om jag inte är på plats som vanligt, skriver hon i bloggen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden