Dressyr
14 juni 2015 19:59

Emilie och Miata bäst på Mallorca

Emilie Nyreröd, ny ryttare i dressyrens A-trupp, tävlar i helgen på Mallorca, där hon vann Grand Prix på fredagen. Hon fortsatte sedan med att vinna söndagens Grand Prix Kür.

Emilie och Miata bäst på Mallorca
Emilie Nyreröd och Miata, här från årets SM, vann fyrstjärnig Grand Prix på Mallorca. Kim C Lundin kim@witnet.se

Meetinget är fyrstjärnigt och fredagens Grand Prix hade 30 startande ekipage från 14 nationer. Emilie startade som 27:e ryttare klockan 20.04. Med den tyske Miata (val f -99 e Lancado-Grasco) petade hon bort den ledande hemmaryttaren Beatriz Ferrer-Salat Serra di Migni från ledningen och vann klassen klart på 73,44 procent. Enligt TDB är det också rekord för ekipaget.

Efter vila på lördagen var det dags igen i söndagens GPKür. Där var samtliga domare överens om att Emilie och Miata åter var klart bäst. Deras 77,35 procent var inte bara klassens överlägset bästa. Det var också med stor marginal nytt rekord för Emilie och Miata.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden