Hoppning
11 juni 17:47

Emma Emanuelsson 1,50-vinnare i 7 Star

NationelltEmma Emanuelsson tog för sig i den högsta klassen när den näst sista omgången av grundserien i Sweden 7 Star Spring Tour hoppades på söndagen.

Emma Emanuelsson 1,50-vinnare i 7 Star
Emma Emanuelsson. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var Jump Club Ridsportförenings Emma Emanuelsson och Canbella Blue PS (HANN sto f 2014 e Cantolar-Chacco-Blue, uppf Gestüt Lewitz, äg Bo Emanuelsson, Gull-Britt Melin) som hoppade hem söndagens finalomgång på 1,50-höjder i Sweden 7 Star Spring Tour.

Omgången reds under Wermland Equestrian Games 2023 hos Föreningen Eqality Riders.

Emma Emanuelsson stod för en av klassens tre felfria rundor i första omgången. I andra rundan blev det 4 fel för alla tre ekipage, men Canbella Blue PS var en dryg sekund snabbare än tvåan Maryland, riden av Sabine Olsson.

25 ekipage startade 1,50-hoppningen och segern gav 50 000 kronor i prispengar.

Tourens 1,40-final vanns av Flyinge Hästsportklubbs Simone Jagestrand/Kontiki medan Pontus Westergren/Magic Lady (SWB),Södertälje Ridklubb, vann 1,30-finalen.

1,30- och 1,40-touren har sina finaler under Gothenburg Summer Tour för de 30 bästa i respektive tour. 1,50-touren har sin final i Falsterbo för de 15 högst rankade efter grundserien. En omgång återstår av grundserien.

På lördagen reds en 1,45-klass som också var kval till Falsterbos derby. Denna vanns av Emil Jönsson/Quintinus SN, Flyinge Hästsportklubb medan meetingets tidigare 1,50-hoppning vanns av Kim Krog/Ides, Malmö Civila Ryttareförening.

Resultat

Regler 7 Star

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden