Dressyr, Ponny
31 maj 2020 06:05
Ridsportplus

Emma Kåberg säljer sin NM-ponny

Till saluDusty är till salu. Emma Kåberg letar nu efter en ny ägare till ”Prinsen” som har tagit henne från höga klasser i hoppning till NM i dressyr. ”Men jag vill behålla honom över SM”, säger hon.

Emma Kåberg säljer sin NM-ponny
Emma Kåberg med Dusty och tränaren Johanna Due-Boje. Foto: Anki Kåberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Emma Kåberg från Veddige i Halland hade hoppats på att få rida EM detta hennes sista år med möjlighet att starta internationellt på ponny. Så blir det inte, och hur det blir med andra internationella tävlingar vet ingen.

Nu har hon gått ut på sociala medier och berättat att C-ponnyn Dusty är till salu – efter SM, som förhoppningsvis blir av i höst.
− Vi har kämpat så länge, så jag vill ha en sista chans att skörda det vi har arbetat för, säger Emma.
Hon har haft Dusty sedan vintern 2016, då han var en hopponny, och tillsammans debuterade de i Lätt A, men gick sedan över mer och mer till dressyr.
− Från att aldrig ha startat dressyr kom vi till NM, och var med om att ta lagsilver 2019, berättar Emma.

Vem ska då få köpa ”Prinsen” som han kallas?
− Det vet man aldrig vem som passar honom, men han är snäll och har en stark personlighet. Han gnäggar alltid när stalldörren öppnas. Nästa ryttare kommer att ha det kul med honom.

I stallet finns också D-ponnyn Untouchable, som gjorde ett par lyckade tävlingar innan allt stoppades i mars.
− Det hade varit roligt om vi kunde få komma ut internationellt i höst. Han ligger också bra till efter de första kvalen till küren på Friends, så jag hoppas att de tävlingarna blir av. Sedan är planen att sälja även honom, säger Emma.

Trots frånvaron av tävlingar har Emma Kåberg hållit i med träningen.
− Först hade jag en dip, men vi som finns med i landslagstrupperna har varje vecka fått olika utmaningar som vi får filma och skicka in för bedömning. Det kan vara uppridningar och halter, eller ryggningar, inte bara skolor och byten utan mer grunderna, och det har varit utvecklande, säger Emma Kåberg som nu har ett par tävlingar bokade.
− Det blir bland annat Båstad i början av juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden