Dressyr, Ponny
8 mars 2020 19:30

Kvalplatser stod på spel på Grevagården

KvaljaktUnder helgens OBS-tävlingar på Grevagården stod mycket på spel för ponnyryttarna - två platser till ponnyküren i Falsterbo, samt ett SIHS-gehäng och viktiga poäng i jakten på en startplats i Friends Arena. För Hannah Regoza och hennes Inspir(red) Justice blev det nästan full pott.

Kvalplatser stod på spel på Grevagården
Glada miner hos Falsterbo-kvalade Hannah Regosa och Ebba Odén. Foto: Pernilla Hägg

På lördagen var det FEI:s Lagprogram som avgjorde vilka två ekipage som blev klara för Equestrian Stockholm Ponny Kür i Falsterbo. Klassen toppades av Ebba Odén på rutinerade Extrem (val -01, e Robin, imp Danmark, äg Petra Odén), med 71 procent.

Tvåan Tindra Holmertz/Brave Heart var inte långt bakom i resultatlistan med sina 70,381 procent – rankad etta av två av de tre domarna – men då Tindra redan säkrat sin plats till Falsterbo genom andraplatsen i Åstorp i februari, gick istället den biljetten till trean Hannah RegozaInspi(red) Justice Rp 185 (hingst -08, e Simberg Superman RW 113-National Zenith xx, uppf/äg Malin Myrman).

Seger i Mästerskapsprogrammet

Hannah Regoza fortsatte helgens tävlingar med att även få med sig ett SIHS-gehäng hem, då hon vann söndagens Mästerskapsprogram. Här var hon etta på totalt 70,67 procent, strax före Emma Kåberg/Untouchable och Tindra Holmertz/Brave Heart.

Hannah Regosa Inspired Justice Rp 185-8202
Hannah Regosa hade en bra helg på Grevagården – klar för ponnyküren i Falsterbo och ett SIHS-gehäng efter seger i Mästerskapsprogrammet med Inspi(red) Justice Rp 185. Foto: Pernilla Hägg

Ekipage klara för Equestrian Stockholm Ponny Kür i Falsterbo efter två kval (ett kval återstår):
Emma Kåberg/Untouchable
Tindra Holmertz/Brave Heart
Ebba Odén/Extrem
Hannah Regoza/Inspi(red) Justice Rp 185

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden