Sverige
11 oktober 2020 10:50

En dag i idrottsrörelsen – se alla ridsportbilder här

SatsningEtt unikt fotoprojekt genomfördes under lördagen över hela Sverige. Syftet var att fånga en dag i idrottsrörelsen och i fokus var förstås även ridsporten. Här kan du se alla bilderna.

En dag i idrottsrörelsen – se alla ridsportbilder här
Här är en av bilderna i projektet – "ridträning på Österlens Ridklubb i Borrby". Foto: Emil Langvad/Bildbyrån

Tanken med ”En dag i idrottsrörelsen” är att spegla både träning och tävling, bredd och elit, samt ung som äldre. Under en och samma dag möter och fångar några av Sveriges bästa fotografer idrottare och ledare i alla åldrar från drygt 40 olika idrotter utspridda över hela Sverige. Ridsporten är förstås också representerad. Fotoprojektet ägde rum under lördagen och nu finns alla bilder att se här.

– Varje dag, året om går över 150 000 personer – barn, ungdomar och vuxna – till träningen eller tävlingen för att uppleva glädje och gemenskap. Nu vill Riksidrottsförbundet tillsammans med RF-SISU-distrikten runt om i landet fånga en dag i idrottsrörelsen för att visa mångfalden och vad idrotten betyder för så många av oss, säger Anette Fransson, kommunikatör på RF-SISU Västmanland, om tankarna bakom projektet i ett pressmeddelande.

Projektet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet, Bildbyrån och Folkspel. Satsningen kommer resultera i en fotoutställning i både fysisk och digital form som lanseras under våren 2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden