Blogg
30 augusti 2017 20:30

En första rapport från Bundeschampionatet

Ridsports hingstbloggare Lena Nyström är på plats vid Bundeschampionatet i Warendorf, Tyskland. Här kommer hennes första rapport.

På plats i ett mycket varmt och kvavt Warendorf, jag skulle kunna ge mycket för en uppfriskande åskskur nu! Onsdagen börjar traditionsenligt med 6-åringarnas finalkvalifikation och som traditioner påbjuder förstår jag mig ofta inte på domarnas bedömningar… Jag frågar mig varje år om man kan skylla allt på politik!

För mig har en av dagens behållningar varit hingsten Fior (Fürstenball-Sandro Hit), riden av Fredric Wandres för Hof Kasselmann. Fin siluett, vacker uppförsbacke, luftiga framben och bärande bakben i samtliga gångarter.

En annan superfin häst var Brenda (Belstaff-Lauries Crusador xx). Tre fina gångarter och starkare bakben än Fior, för mig en framtidshäst med stort utropstecken!

Nyblivna UVM-vinnaren Anne-Kathrine Pohlmeier på Fürstenball-Wolkentanz I-dottern Flambeau sprang dock upp i ledning. Stoet skrittar vansinnigt stort, typ som Sarkozy och belönades med 10… Traven är för mig ganska vanlig, medan galoppen håller en mer medioker kvalitet, trots detta haglade överbetygen. Förtydligande, hon red Dancing Diamond på UVM.

Gestuet Birkhof har alltid sina hingstar med här i Warendorf, frun i huset, Nicole Casper, är en välridande kvinna och oftast är deras hästar i final. I år kom de med en söt Totilas-Sandro Hit-son, Topas. Välriden och lydig med en trav som kunnat bära mer, en lagom stor ren skritt och en god galopp.


Silber Stern. Foto: Lena Nyström.

En annan riktigt trevlig bekantskap var Silber Stern (Silbermond-Rafael). Lätt och rörlig trav, en ren lagom stor skritt och en fin galopp i härlig uppförsbacke.

Givetvis var även de gamla bekantskaperna Champagner (Catoo-Aljano), Baccardi (Belissimo-De Niro) samt N First Ampere (Ampère-Weltruhm) till final, trots att den sistnämnde kändes bakom hjälperna genomgående idag och dessutom tokmissade det första bytet.

Totalt har vi då tre Fürstenball-avkommor av sex startande till final, här snackar vi ridbarhet!
Bordeaux hade fyra avkommor till star; trevliga hästar, men ingen wow, Rock Forever hade tre; samtliga med långsamma bakben och Fidertanz hade två, i övrigt var det spridda skurar.

Det var allt för idag, gott folk, nu ska jag ut och dansa kombinerad åsk- och regndans, för att förhoppningsvis kunna utföra ett vettigt arbete i morgon!

/Lena

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden