Blogg
23 maj 2014 08:41

En grimma i Ullared

Jag nästan skäms. Eller inte nästan -jag skäms. Berättar inte gärna för någon när jag ska dit. Så det är ett stort steg för mig att gå ut här med att jag faktiskt handlar i Ullared. På deras hästavdelning, alltså.

Ja. Så är det. Nu orkar jag inte smyga med det här mer, så nu bekänner jag! Hej, jag heter Ulrika och jag handlar i Ullared.

Några gånger om året har jag ärenden i Skåne. Och ibland när jag ändå är därnere tar jag vägen en bit upp på E6:an av ett enda skäl, nämligen Gekås hästavdelning.

Den här gången var maken med. Han hatar Ullared.

– Ska du blogga om att du har handlat i Ullared? Är det verkligen nödvändigt?

– Äsch, det ska bara handla om hästgrejerna!

Jag älskar inte heller den där frosserihålan. Man känner sig inte precis som prinsessan Madeleine när man går där och ska göra sina kap. Efter två timmar max måste jag därifrån.
 
Men Gekås hästavdelning, den är rätt bra. Det är kanske inte där man hittar tonårsdotterns tävlingsoutfit, men den äger på stallgrejor, sprayer och salvor, smörjsaker, sånt som går åt. Ta de där svarta, runda vattenbunkarna man har i hagarna till exempel. De kostar 130 spänn på vår lokala hästaffär. 59 kronor i Ullared -alltså mindre än halva priset. Jag har en häst som spelar fotboll med hinkar och bunkar, så jag brukar köpa ett par stycken varje gång.

Redan när vi närmade oss Ullared såg jag på makens ansikte att han började bli på dåligt humör. Varför har jag gått med på det här, liksom.

– Vi tar varsin kundvagn så vi kan gå åt olika håll ifall vi blir osams, muttrade han.

– Jag ska ner på hästavdelningen, jag ska bara ha en grimma! ljög jag.

Det är som att jag börjar hålla andan när jag går in. Jag tycker mig se Mia Skäringers TABITA stå och rota i lådorna med billiga mensskydd. Jag tror att TIFFANY och OLA-CONNY ska stå och hångla bakom staplarna med tvättmedel. Jag är rädd att MORGAN ska stå vid en disk och demonstrera massageapparater. Jag får för mig att om jag går för långt in bland snurrorna med mjukisbyxor och jätte-t-shirts kan jag bli indragen bakom ett draperi och så bara svartnar det och när jag vaknar ligger jag på parkeringen med silvertejp runt handlederna och det står ULLARED tatuerat i pannan på mig. I blått och gult.

Så jag kastar mig nerför rulltrappan till hästavdelningen. Gissa förresten hur många kassor det finns på Gekås? 45, 98 eller 62? (rätt svar längst ner).

Jag skulle alltså bara ha en grimma. Och en sån där vattenbunke. Och foder om det fanns rätt sort. Flughuvor, ja just det, det är sommar! Tog några såna. Sen såg jag ett fodertillskott som kostade en hundring mindre per burk än jag är van vid, alltså tog jag fem brukar sånt. Hmm, fodrade vinterhandskar, det kommer ju en vinter till, oj, bara 49 spänn! Köpte till hela familjen. Självhäftande bandage, hälften så dyra som på Apoteket, det kan man inte ha för mycket av! Hovkratsar, de kommer ju alltid bort, bäst att ta några såna också. Och så vidare…


Skulle bara ha en grimma! Mm, just det.

Det är ju så med lågprisställen. Man plockar på sig långt mer än man behöver bara för att det är billigt. Det är så de tjänar pengar. Gissa hur många grimmor jag åkte hem med? Fyra!

Maken, han var helt oväntat jätteglad, för han hade gått till sportaffären, och där hade han hittat springkläder av något toppmärke till superpris. Puh!

När man lämnar Ullared kan man inte göra det fort nog. Stanna och äta socker och fettdrypande grillmat ska man inte göra, för då känner man sig bara ännu äckligare. Det är skönt att göra alla klippen, men ännu skönare att åka därifrån. Det tjöt om däcken när vi tog kurvan ut från parkeringen.

/Ulrika

Rätt svar: Det finns 62 kassor inne på Gekås.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden