Ponny
22 mars 2020 17:01

En klubb knep två kvalplatser till SM i inverkan

InverkanI Högbo reds Folksam Ponny Cup, med kval till SM i inverkansridning. Två av segrarna kom från samma klubb. Vi tog ett snack med en av dem.

En klubb knep två kvalplatser till SM i inverkan
Selma Staffare och Munsboro Meg är kvalade till SM i inverkansridning. Foto: Privat

Folksam Ponny Cup och kvalen till SM i inverkansridning är i år en och samma tävling. I helgen var det just ett sådant kval i Högbo.

I kategori B vann Stina Löfstrand med Barossa Brigadier (f. -04, Sianwood Arkle x Twylands Prose).

Kategori C togs hem av Rebecca Falck Lagercrantz och Niva (f. -11, Gasque RP 165 x Gimmic RP 101), medan segraren i kategori D var Selma Staffare och Munsboro Meg (f. -08, Cashelbay Cruise x Monaghanstown Fred).

Vinnaren i kategori C kommer från Jump Club Ridsportförening, medan segraren i både kategori B och D kommer från Mitt Hjärta Ridsportförening. Ridsport fick ett snack med Selma Staffare, som alltså rider för Mitt Hjärta Ridsportförening.

Hur känns det?
– Det känns jättebra hon var väldigt fin och gjorde allt.
Berätta om din häst!
– Hon kallas Tessie och jag har haft henne ett halvår. Vi har tagit det ganska lugnt med henne men nu ska jag ut på högre höjder och rida SM.
Har ni en bra ridklubb?
– Ja, det har gått jättebra för oss. Vi är inte jättemånga men det är ganska många som är bra. Vi har mycket roligt tillsammans och man är som en familj.
Vad är ditt mål för året?
– Med Tessie är det SM och Friends.
Och långsiktigt mål, vad är det?
– Att komma så långt som möjligt och ha kul.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden