Sverige
11 november 2021 11:22
Ridsportplus

”En lärdom efter branden är att hästarna måste ha tillit”

MardrömMarie-Louise Sahlin har upplevt som är många hästägares värsta mardröm. En byggnad nära hennes stall började brinna och hon fick rädda sina hästar ur stallet.
− En lärdom är hur viktigt det är att hästarna litar på en och gör det man ber dem om, säger hon.

”En lärdom efter branden är att hästarna måste ha tillit”
Marie-Louise Sahlin fick ut sina hästar ur stallet i tid. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som Marie-Louise Sahlin i Ärla i Södermanland var ute med hundarna och såg hur det kom rök från grannens lada, strax intill stallet där hennes tre hästar stod, något som Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta,

− Jag tog in hundarna i huset och skyndade mig dit. Då såg jag att det brann på sidan av ladan. Jag larmade 112 och försökte samtidigt få liv i grannarna som äger ladan och stallet, berättar Marie-Louise för Ridsport.

Sedan hade hon bara ett fokus, att få ut sin tre hästar, en nordsvensk och två irish cob.
− De var lite skärrade men följde med ut, tack och lov.

Efter händelsen kom grannar för att hjälpa till och bidra med hö till hästarna. Ladan gick inte att rädda men stallet klarade sig.

− Jag är bara så glad i dag över att det ändå bara blev materiella skador, och hästarna mår bra i dag, säger Marie-Louise.
− En lärdom man kan dra är hur viktigt det är att ha respekt för brand och hur snabbt det kan gå. Sedan är det också jätteviktigt att ha goda rutiner i sin hästhantering, så att hästarna litar på en och gör det jag ber dem om, precis som de gjorde.
− Bränder är verkligen en mardröm och det var dramatiskt när man var mitt uppe i det. Men allt gick bra, säger Marie-Louise Sahlin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden