Blogg
8 juli 2012 16:13

En riktig hästmänniska

Jag har fortsatt att fundera över hästmänniskorna och vad det är som gör er så speciella. Det är väldigt många olika saker har jag kommit fram till, men här är ytterligare några iakttagelser som jag har gjort på sistone.

– En riktig hästmänniska finner inget märkligt i att man prioriterar att lägga fibersand i paddocken framför att dra in rinnande vatten i boningshuset. Underlaget går ju inte att kompromissa med, men att duscha hos goda vänner eller grannar går alldeles utmärkt att göra ett bra tag till.

-En riktig hästmänniska tycker att det är viktigare att åka på en hästtävling än att gå på sitt gudbarns dop. Om barnets föräldrar inte har synkat tidpunkten för dopet med TDB så är ju det deras bekymmer och inte hästmänniskans, eller hur?

– En riktig hästmänniska har väldigt många åsikter om olika hingstar, alla mer eller mindre godtyckliga. Man kan också väcka en hästmänniska mitt i natten och de kan inom tio sekunder rabbla minst femton hingstar.

– En riktig hästmänniska tycker att BLUP-index är viktigare att kunna än multiplikationstabellen. Herregud, alla har väl en kalkylator i sin telefon numera ändå?

– En riktig hästmänniska tycker att de har klätt upp sig när de har tagit på sig sina tävlingskläder.  Kanske är det just därför som man så ofta ser ryttare i vita ridbyxor i ryttarbaren?

– En riktig hästmänniska skulle aldrig lägga femhundra spänn på ett par vanliga skor, men spenderar gladeligen femtusen på ett par ridstövlar.

– En riktig hästmänniska börjar planera nästa års besök i Falsterbo senast i bilen på vägen hem från årets upplaga av tävlingarna.

– En riktig hästmänniska har spenderat minst tusen timmar av sitt liv med att borsta. Av dessa tusen timmar så har niohundranittioåtta av dem ägnats åt borstning av häst, utrustning och golvet i stallet och endast två timmar till borstning av någoting i hemmet.

– En riktig hästmänniska ser omedelbart skillnad på om en häst är fux, svettfux eller flaxfux men har uppenbara svårigheter att minnas färgen på sin egen bil medan de sitter i den.

– En riktig hästmänniska tycker att tjugofem grader i skuggan när de ligger på stranden är för varmt, men att köra en timmes ridpass i en manege som håller fyrtiofem grader är inga som helst problem.

– En riktig hästmänniska somnar i soffan inom en kvart in i en vanlig film klockan sju på kvällen, men kan vara vaken i fem timmar mitt i natten för att se på en hackande web-Tvsändning från en dressyrtävling.

– En riktig hästmänniska tycker inte att några mil som man kör med bilen räknas så länge man inte har transporten kopplad till bilen.

– En riktig hästmänniska kan rabbla alla hästar de har ägt i kronologisk ordning som ett rinnande vatten, men har stora svårigheter att minnas namnen på sina egna barn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden