Sverige
18 maj 2018 20:55

Equipe ger besked om webbshoppens framtid

GDPRFöretaget Equipe gör en helomvändning och räddar webbshoppen. Men i framtiden måste alla som vill bli fotograferade ge sitt samtycke.

Equipe ger besked om webbshoppens framtid
Om någon blir fotograferad som inte gett samtycke kommer de bilderna att sorteras bort innan de publiceras i webbshoppen. Foto: Zozzo/Istock

Den nya dataförordningen GDPR såg ut att innebära slutet för Equipes webbshop med tävlingsbilder, eftersom den innebär att man lagrar personuppgifter på ett otillåtet sätt, som Ridsport har berättat tidigare (läs mer i tidigare PLUS-artikel här).

Men bara ett dygn senare har Equipe bestämt sig för att lösa situationen på ett annat sätt.
− Många hörde av sig och var ledsna för att webbshoppen riskerade att försvinna, så vi bestämde oss för att inte vika ner oss, säger Equipes vd Jon Stenqvist.

Samtycke ska ges

I framtiden måste alla som vill bli fotograferade och hamna i webbshoppen ge sitt samtycke i förväg. Ett mail skickas ut till alla användare som har ett konto på Equipe med instruktioner om hur samtycket ges. Även de som köpt bilder från webbshoppen får mailet.

− Tävlingsfotograferna kommer sedan bara att fotografera dem som gett sitt samtycke, och om någon blir fotograferad som inte gett samtycke kommer de bilderna att sorteras bort automatiskt innan de läggs ut i webbshoppen, säger Jon Stenqvist.
− De som vill bli fotograferade kan också få pushnotiser när bilderna är uppladdade, så med det här systemet får vi det bästa av två världar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden