Sverige
15 augusti 2019 10:04

Equipes webbshop stängs ner efter årsskiftet

AvslutEfter tio år stänger Equipe ner sin webbshop med bilder från tävlingar. Tävlingssystemet däremot växer och frodas - "Det finns ingen gräns hur långt vi kan ta det", förklarar Equipes VD Jon Stenqvist.

Equipes webbshop stängs ner efter årsskiftet
Equipes VD Jon Stenqvist meddelar att företagets webbshop går i graven efter årsskiftet (arkivbild). Foto: Equipe

Sedan 2009 har tävlingssystemet Equipe haft en webbshop där det gått att köpa bilder från tävlingar. Nu meddelar företaget att webbshoppen stängs ner från och med 1 januari 2020.
– Vi vill fokusera på tävlingssytemet och såg ingen annan möjlighet, säger Equipes VD Jon Stenqvist till Ridsport.
– Tävlingssystemet är vår dröm och det vi kan bäst.

Webbshoppen ligger kvar som vanligt till årsskiftet, och det är möjligt för fotograferna att fylla på med bilder så länge den är i drift. Men Jon Stenqvist tror att det kommer bli färre bilder fram till stängningen.
– Vi kommer nog se en utfasning av bilder efterhand allt eftersom fotograferna hittar andra kanaler att publicera sina bilder på.

Tävlingssystemet från Equipe fortsätter expandera, och idag täcker det upp 100 procent av alla nationella tävlingar i hela Norden. Equipe anlitas också vid många av de större internationella tävlingarna, där Belgien och Frankrike är några av de största marknaderna.
– Vi har fortsatt många förfrågningar och det finns ingen gräns hur långt vi kan ta det, förklarar Jon Stenqvist som känner att Equipe går med full fart framåt.
– Samtidigt vill vi förvalta den här möjligheten på bästa sätt och inte ha för bråtton, vi vill låta kunderna komma till oss och bli bekväma med systemet – sedan sprider det sig som ringar på vattnet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden