Sverige
4 januari 2018 12:47

Eric Lette: ”Det var inte bättre förr”

JubilarEric Lette har vigt sitt liv åt dressyren, bland annat som internationell domare. I samband med att han nu fyller 75 år berättar han för en lokaltidning om sina resor, OS-minnen och ett möte med Vladimir Putin.

Eric Lette: ”Det var inte bättre förr”
Eric Lette har en lång karriär som dressyrdomare bakom sig. Foto: Roland Thunholm

Eric Lette och hans fru Elisabeth Lette bor utanför Knivsta i ett hus som är fyllt av medaljer och utmärkelser. När Enköpingsposten är på besök i samband med dressyrdomarens 75-årsdag visar han upp de han är mest stolt över – priser från drottning Silvia och från Rysslands president Vladimir Putin.

Eric Lette är en välkänd person inom svensk dressyr och han har varit med i sporten på olika sätt länge. Han har följt sportens utveckling på nära håll:
– Inget var bättre förr, prestationerna går framåt, säger han till Enköpingsposten.

En av de saker han är mest stolt över är att ha varit med och infört kür i dressyren. Eric Lette har dömt tre OS, tio World Cup-finaler, varit styrelsemedlem i Internationella Ridsportförbundet, FEI och själv ridit på Grand Prix-nivå.
– Man är ju en nörd, säger Eric Lette.

Han ger också några råd till unga dressyrryttare: jobba hårt, var lyhörd, nyfiken och låt arbetet ta tid.

Eric Lette slutade döma när han fyllde 70 år.

Läs hela reportaget i Enköpingsposten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden