Sverige
17 oktober 2022 11:43

Erik Nordström ny bloggare på Ridsport

Ny bloggSistaårs-youngridern Erik Nordström har ett par händelserika år bakom sig, men nu har han fyllt upp stallet med flera hästar han har stora förhoppningar på. Denna vecka börjar Erik blogga på Ridsport. "Jag har alltid gillat att skriva", konstaterar han.

Erik Nordström ny bloggare på Ridsport
LMG's Zyprexa och Erik Nordström på Breeders nyligen - nu börjar Erik blogga här på Ridsports sajt. Foto: Roland Thunholm

Sedan januari 2021 är han sin egen – en satsning som gick hem för hoppryttaren Erik Nordström. Idag har han stallet fullt, med sju hästar och ytterligare en på ingång.
– Jag försöker hålla mig runt åtta hästar, det brukar vara lagom. De yngsta är sex år och sedan fortsätter det uppåt i ålder och klasser, berättar han.

Efter ett framgångsrikt 2019, där han snabbt tog sig uppåt i klasserna, utsågs han bland annat till Sveriges hetaste unga hoppstjärna under 2020. Med två topphästar i stallet såg det ljust ut, men när hästarna lämnade Eriks stall var det svårt att behålla sin plats i youngriderlandslaget.

Sedan flytten hem till Skåne och Fulltofta gård, tidigare bas för Douglas Lindelöw, har han jobbat på och har nu återigen bra hästmaterial i stallet. Han gör sitt sista år som young rider – 2023 blir första året som senior för ryttaren som har Rolf-Göran Bengtsson som gudfar.
– Många av hästarna har gått stort och har mycket kapacitet, så förhoppningen är att kanske även få rida några internationella tävlingar nästa år, funderar Erik.

I bloggen, som drar igång denna vecka, kommer läsarna att få följa Erik i vardagen hemma i stallet och ute på tävling. Men det blir även en hel del tankar och åsikter om stort och smått inom ridsporten – Erik gillar att uttrycka sig via tangentbordet.
– Jag tycker om att skriva, jag har gjort det ett tag via mina sociala kanaler. Jag skriver gärna långa inlägg om lite allt möjligt där. Min bror är journalist, så vi har väl det lite i oss kan man säga.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden