Hoppning
28 oktober 2018 14:30

Svenskt till omhoppning i världscupen

VärldscupenVärldscupen i Verona avgjorde under söndagen. Fyra riktigt bra svenska rundor med tre fyrafelare och en felfri blev resultatet.

Svenskt till omhoppning i världscupen
Petronella Andersson, här med Quenndal de Lojou, var flefri med Bacardi. Arkivbild: Roland Thunholm

PETRONELLA BLEV SEXA – LÄNK TILL UPPDATERAD ARTIKEL MED RESULTAT.

15.49 Peder Fredricson och världscupdebutanten Catch Me Not S var så nära, så nära att se till att det blev dubbelt svenskt i omhoppningen. En klockren runda  avslutades snöpligt med ett nedslag på det sista hindret, men likväl blev det en debut som visade än en gång på valackens kapacitet och bådar gott inför fortsättningen.

Samtliga svenskar har hoppat grundomgången – tre fyrafelare och därtill felfria Petronella Andersson och Bacardi som är med till omhoppningen.

15.26 Toveks Mary Lou är tillbaka efter pausen sedan VM och hon ser ut att vara i riktig toppform. Spänstigt och lätt klippte hon hinder efter hinder med Henrik von Eckermann. Lite tur på C-hindret i trekombinationen där bommen rullade, men på näst sista hindret var marginalen på fel sida. Samma hinder som Jonna Ekberg fick sina fyra fel på snuvade även Henrik på omhoppningsplatsen den här gången.

14.40 Petronella Andersson har placerat sig flera gånger om i Verona och formen håller i sig. Felfritt i världscupen med Bacardi och fjärde ryttare till omhoppning.

14.28 Jonna Ekberg och världscupdebutanten Destiny van Schore var första svenska världscupekipage på banan i Verona. Det såg stensäkert ut, ända till nästa hindret. Fyra fel för nedslaget och en mer än väl godkänd debut för 9-åringen.

• Startnummer 4: Jonna Ekberg och Destiny van Schore
• Startnummer 9: Petronella Andersson och Bacardi 188
• Startnummer 25: Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou
• Startnummer 36: Peder Fredricson och Catch Me Not S

SVT1 och Play sänder. Länk till SVT Play:s världscupsida
Start- och resultatlistor
Ställning i världscupen efter två omgångar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden