Hoppning
28 oktober 2018 16:46

Petronella glänste i världscupen – kollegan tog segern

VärldscupenDen svenska superformen i världscupen håller i sig. När VM-silverhjältarna Peder Fredricson och Henrik von Eckermann inte var med till omhoppning var det Petronella Andersson som steppade upp och såg till att ordna en svensk snygg placering även i den tredje världscupomgången.

Petronella glänste i världscupen – kollegan tog segern
Petronella Andersson red Bacardi, som dock inte är hästen på bilden, till framgång i världscupen. Arkivbild: Yvonne Karlsson

Douglas Lindelöw kickade igång världscupsäsongen med seger. Peder Fredricson följde upp som trea i omgång två. Skulle det bli svenska poäng även i den tredje omgången? Visst skulle det bli så – den här gången höll Petronella Andersson och Bacardi 188 den svenska fanan högst.

Segern gick till omhoppningens allra sista ryttare: Daniel Deusser med Calisto Blue (val, f 2007, e Chacco Blue-Con Air). Tysken är kollega till Petronella och slog kyligt sina 13 omhoppningskonkurrenter.

20171228_danieldeusser_rt
Daniel Deusser tog segern. Arkivbild. ArkivFoto: Roland Thunholm

Poäng till Petronella

De felfria grundomgångarna i världscupen i Verona trillade stundtals in i rask takt, men likväl försvann flera världsnamn som Steve Guerdat, Harrie Smolders och Henrik von Eckermann. Slutligen var 14  ekipage klara för omhoppning, varav ett svenskt: Petronella Andersson och Bacardi 188.

I omhoppningen fortsatte den 27-åriga Stephex Stable-ryttaren att briljera – som fjärde ryttare ut gick Petronella upp i ledning efter en snabb runda som fick svenska fans att hålla andan lite extra på några ställen. Omhoppningen var en tuff match och nya ledare seglade upp flera gånger om. Petronella blev slutligen sexa i klassen som toppades av Daniel Desusser/Calisto Blue, Niels Bruynseels/Gancia de Muze och Martin Fuchs/Clooney.

Petronella fick sina första viktiga världscuppoäng, närmare bestämt elva stycken.

Samtliga svenska ekipage levererade stabila rundor, men tre av dem landade på fyra fel efter nedslag på antingen sista eller näst sista hindret: Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou, Jonna Ekberg och världscupdebutanten Destiny van Schore samt Peder Fredricson med världscupdebutanten Catch Me Not S.
Henrik
slutade på den näst främsta svenska platsen i resultatlistan och var som nummer 17 den första ryttaren utanför världscuppoäng i dag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden