Hoppning
8 april 2018 09:16

Evelina fixade första 1,60-placeringen med Dalila

Miami BeachEvelina Tovek och hennes relativt nya partner Dalila de la Pomme tog sin första 1,60-placering tillsammans i Global Champions Tour Grand Prix i Miami.

Evelina fixade första 1,60-placeringen med Dalila
Tävlingen avgjordes strax intill havet. Foto: Mario Grassia

När Evelina Tovek köpte Dalila de la Pomme (SBS, sto, f 2009, e Taran le la Pomme-Diamant de Semilly, uppf Haras de la Pomme) strax före årsskiftet berättade hon att planen var stoet skulle göra förstahästen Castello sällskap i de högre klasserna. Det ser ut att gå vägen. Under natten svensk tid gjorde duon sin andra Grand Prix på 1,60-hinder och med ett nedslag blev de niondeplacerade.

Den femstjärniga GCT-tävlingen på Miami Beach fick en rutinerad vinnare i världscupfinalaktuella Edwina Tops-Alexander. Hon segrade med California som en av blott två dubbelt felfria. Leder hela GCT-ligan gör fortfarande Scott Brash, som vann premiären i Mexiko och nu kom tia.

I lagtävlingen Global Champions League segrade Prague Lions med Anna Kellnerova/Classic och Gerco Schröder/Glocks London. Den enda svenska ryttaren i GCL den här gången var Mathilda Karlsson, vars lag Casacis Charms landade på plats 16 av 17.

Resultat

180408edwinacaliforniamg
Edwina Tops-Alexander i ärevarvet. Foto: Mario Grassia

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden