Dressyr
23 september 2017 10:08

Evelina segrade i internationella YR-debuten

Junioren Evelina Söderström och Weihenstephaner slog till med en hejdundrande young rider-debut. På tysk mark slog de samtliga hemmaryttare och bärgade segern.

Evelina segrade i internationella YR-debuten
Nöjd häst och nöjd ryttare efter en fin seger.

– Det var hårt motstånd och roligt att slå alla tyskar, säger Evelina Söderström.

Kaxigt visade hon och Weihenstephaner (SWB, val,  f 1998, e Warsteiner-Dwight, uppf Tomas Blomgren) hur det ska se ut och placerade sig främst på 68,904 procent i tyska Dramstadt-Kranichstein.

– Vi gjorde ett ganska säkert program. Vi hade en miss i treorna, men annars var det säkert, säger Evelina som rider vidare i kväll för att kvala till morgondagens kür.

Ekipaget tog SM-guld för juniorer 2016 och silver i somras. Strax därpå blev det individuellt NM-brons. På sommarens EM för juniorer var Evelina och Weine bäst i det svenska laget som kom fyra och de blev tia i küren. Nyligen gjorde ekipaget sin första young rider-start någonsin hemma i Sverige och nu slåss de alltså mot internationella young riders.
– Jag ridit som junior i några år och tävlat EM. Det fanns inte så mycket mer att uppnå där, så jag ville gå vidare och utmana mig lite mer, säger Evelina om steget upp till nästa nivå.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden