Hoppning
20 januari 2018 14:59

Evelina sjua i världscupen

VärldscupenDen här veckan är det Evelina Tovek som tar för sig mest av svenskarna i Förenade Arabemiraten. Gårdagens 1,55-placering följdes upp av en sjundeplats i världscupen.

Evelina sjua i världscupen
Evelina och Castello 194. Arkivbild: Roland Thunholm

Evelina Tovek och Castello 194, den häst som hon bland annat vann GCT:s GP i Rom tillsammans med, avslutade den femstjärniga veckan i Dubai med att komma sjua i världscupen och Grand Prix-hoppningen över 1,60-hinder. Ekipaget hade med sig fyra fel från den första rundan, men med felfritt i den andra rundan klättrade de uppåt.

Klassen vanns av tyska Miriam Schneider med Cartagena. Henrik von Eckermann och Chacanno, som förra helgen vann Grand Prix, landade på 4+8 fel och placering 10 bland de 41 till start. Således har Henrik placerat sig samtliga dagar i Dubai, inklusive 1,45-seger i torsdags och dubbla 1,55-placeringar i går.

Dubaitävlingen ingår i arabiska världscupligan. I morgon hoppas omgång tio av västeuropeiska ligan, då i Leipzig.

Resultat

Varmt och skönt på Evelinas instagram:

A post shared by Evelina Tovek (@evelinatovek) on

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden