Hoppning
16 december 2017 18:29

Ny häst till Evelina Tovek – snart mot Dubai

Ny hästEfter ett framgångsrikt 2017 är Evelina Tovek på gång inför 2018. Hon kickar igång året med en lång sejour i Dubai, dit hon bland annat tar med sig sin nya häst.

Ny häst till Evelina Tovek – snart mot Dubai
Snart lämmar Evelina vinterruggiga Europa för värmen i Dubai. Foto: Roland Thunholm

2017 var året som Evelina Tovek nådde sina hittills största framgångar och skrällde ordentligt i Global Champions Tour när hon vann seriens Grand Prix i Rom med Castello 194. Under året flyttade hon till Tyskland där mentorn Henrik von Eckermann finns och nu laddas det inför 2018. Jämsides med EM-silverkvartetten är hon uttagen till landslaget inför den kommande säsongen och hon har precis köpt en ny häst som säkert kan komma att få stora uppdrag så småningom.

Trygg på Dalila

Tillskottet är 8-åriga Dalila de la Pomme (SBS, sto, f 2009, e Taran le la Pomme-Diamant de Semilly, uppf Haras de la Pomme) som har gått en hel del internationellt med belgaren Wilm Vermeir och nyligen debuterade 1,60 med ett nedslag.
– Jag har letat ett tag och velat ha en  häst som är på gång upp i klasserna och kan hjälpa Castello där så småningom, säger Evelina.
– Henrik har hjälpt till att prova, och det blev Dalila vi fastnade för.

Det nya ekipaget har redan hunnit smygstarta och var i förrgår felfria på hinder i sin första start i 1,30 i Lier.
– Jag har bara haft henne ett kort tag, så jag känner henne inte så bra än men hon har en jättefin personlighet. Jag känner mig väldigt trygg på henne även på större hinder och det känns som att vi passar bra ihop, säger Evelina.

171216evelinatovekdaliladelapommesprivat
Evelina och hennes nya partner: Dalila de la Pomme. Foto: Privat

Utöver investeringen i Dalila de la Pomme ser Evelina till att ladda inför 2018 ordentligt genom att kicka igång säsongen i Dubai där några av hästarna kommer att spendera två månader. Hästarna har hela tiden sin groom på plats, men Evelina kommer att rida i både Europa och i Dubai.
– Jag kommer att resa tillbaka till Europa och rida hästarna som är kvar hemma också, säger Evelina om de närmsta månaderna.

Dalila, Beezie och Castello reser tillsammans med tre av Henriks hästar till Dubai på tisdag. Lite senare anländer även Evelina och Henrik för att starta upp utomhussäsongen i värmen strax efter nyår.
– Där väntar olika, fina tävlingar under de här månaderna och det ska bli väldigt skönt att starta upp utomhus och komma igång där.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden