Hoppning
24 september 2017 08:30

Evelina efter jättesegern: Skulle mest se och lära

Evelina Tovek överraskade nog somliga när hon i går vann Global Champions Tours Grand Prix. ńven sig själv. ”Jag skulle ju mest se och lära” säger Evelina om säsongen som på sluttampen fick sig en megaskräll.

Evelina efter jättesegern: Skulle mest se och lära
Lycklig vinnare.

Visst har Evelina Tovek, 24, levererat många fina reslutat under 2017 och tagit för sig i såväl Global Champions Tour som Global Champions League. Att det skulle bli en GP-seger i den penningstinna ligan trodde hon dock inte själv när hon inledde sitt år i GCT där världseliten strider om prestige och segercheckar.
– Verkligen inte. Jag skulle ju mest bara se och lära, säger Evelina som fortfarande inte helt har kunnat ta in vad hon har gjort.
– Man fattar inte när man går i mål, då är man bara glad att hästen har gått bra och att rundan blev bra. Sedan börjar det trilla in, men jag har inte landat än i att jag vann.

Stadig säsong
Kurvan har fortsatt stadigt uppåt under GCT-året, hela vägen till segern som kom i den sista deltävlingen innan finalen.
– Jag känner att jag verkligen har utvecklats under året och känner mig mycket mer säker. Den här säsongen har betytt väldigt mycket för mig.


Vinnaren Evelina, tvåan Harrie Smolders och trean Marcus Ehning med bubbel i högsta hugg. Foto: Stefano Grasso

Evelina var sist ut i omhoppningen och gjorde sitt livs runda när det verkligen gällde. Karriärens med råge största seger var klar. Vinnarhästen Castello 194 (val, f 2008, e Cristallo-Lifestyle, uppf Marcus Ostendarp) debuterade Evelina med i mars.
– Castello är verkligen underbar och han är perfekt för mig. Han är lite speciell och inte så jätterolig i markarbetet, men jag är så trygg med honom.  Jag behöver aldrig tänka på att det är stort, utan kan fokusera på att rida och det är en stor trygghet.

Barcelona nästa
Evelina rullar snart vidare mot världsfinalen av Nations Cup där hon tillhör det svenska laget. I planen finns GCT-finalen i Doha om allt går vägen, men först och främst vankades det förstås firande i går kväll.
– Ja, vi sitter här vid ett stort bord på hotellet, hela svenskgänget och några andra, så en del firande blir det, säger Evelina som några timmar tidigare cashade in över miljonen totalt.
Är det du som bjuder?
– Haha, ja, så är det nog…

Tvåan vann
En annan person som var glad i går var tvåan Harrie Smolders, som nyligen tog EM-silver i Göteborg. Hans andraplats i Rom säkrade totalsegern i årets GCT, trots att finalen i Doha återstår.
”Det blev fantastiskt  – jag förväntade mig inte att vinna hela tävlingen i dag” säger Smolders i ett pressmeddelande. ”Det känns bra att vara en champion. Man har sett de tidigare vinnarna, hästarna och ryttarna – de är exceptionella. Så, att se mitt namn på trofén är speciellt.”

Vill du se Evelina vinna duellen mot Smolders? Kika här.


Evelina Tovek såg till att den svenska flaggan dominerade ovanför podiet. Foto: Stefano Grasso

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-