Hoppning
18 mars 21:49

Evelina Tovek: ”Det största vi har gjort”

Egentligen fanns inte ens Paristävlingen i planeringen, men som tur var ändrade Evelina Tovek snabbt om i schemat när hon kom med. I dag blev det delad seger i 1,45 för U25. ”Det är något av det största jag har gjort” säger Evelina till Ridsport.

Evelina Tovek: ”Det största vi har gjort”
Evelina Tovek och Quiara M, här i Scandinavium, trivs i Paris.

I anrika Grand Palais i Paris hoppar världseliten femstjärnigt under helgen samtidigt som utvalda U25-ryttare hoppar sina klasser. Sverige representeras av Alexandra Eriksson och Evelina Tovek.  Evelina på Quiara M (sto, f 2004, e Quidam´s Rubin-Carthago) fick till en riktigt fullträff i dag och det ledde till ekipagets första internationella seger.
– Det är fantastiskt att ens få rida här. Att vinna kunde jag knappt drömma om, säger Evelina.

Segern delades med italienska Emanuele Massimiliano Bianchi som också red sin Zycalin W till tiden 40,44 i omhoppningen.

Evelina har tävlat Quiara M sedan 2013 och de har startat upp till 1,55. Ryttaren hade inte planerat för Paris, men när hon ganska nyligen fick veta att hon hade kommit med styrde hon snabbt om i planeringen så att Quiara M inte gick Herning förra helgen. Det lönade sig.
– Segern här är något av det största jag har gjort, men  framförallt är det det största jag och Quiara har gjort tillsammans.

Resultat

Även Henrik von Eckermann, som supportar Evelina i hennes satsning, tävlar på den vackra arenan Grand Palais. Foto nederst: Saut Hermès

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar