Hoppning
21 oktober 2017 15:53

Evelina Tovek GP-placerad i Helsingfors

GP-PlaceringVid lördagens GP-hoppning över 1,60-hinder blev Evelina Tovek bästa svensk. Dubbla felfria ritter räckte till en sjätte plats för henne med Castello 194.

Evelina Tovek GP-placerad i Helsingfors
Evelina och Castello 194. Arkivbild: Roland Thunholm

44 ekipage startade vid dagens femstjärniga Grand Prix-hoppning i finska Helsingfors. Klassen reds med en grundomgång och omhoppning över 1,60-hinder.

Tretton ryttare red felfritt i grundomgången och gjorde upp i omhoppning. Endast Evelina Tovek och Castello 194 (WESTF val f-08, e Cristallo-Lifestyle, uppf Marcus Ostendarp) lyckades med detta av svenskarna.

I omhoppningen blev det åter igen felfritt för Evelina men de blev omhoppningens långsammaste ekipage bland de felfria. Detta räckte dock till en fin sjätte plats med cirka 55 000 kronor i prispengar – en fin start för ekipaget som inte gjort så många inomhustävlingar tillsammans.

Peder FredricsonH&M Carat Desire fick fyra fel i grunden medan både Stephanie Holmén/Flip’s Little Sparrow och Henrik von Eckermann/Mary Lou 194 fick åtta fel.

Segrade gjorde Steve Guerdat, Schweiz, på Alamo – en häst han bara startat vid två internationella meeting tidigare.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden