Hoppning
3 augusti 2022 15:15

Explosion W borta från VM

Favorit faller ifrånOS-segraren Ben Maher kommer inte att rida sin guldhäst Explosion W i VM. Det bekräftar ryttaren själv på onsdagseftermiddagen. Det här är ett stort avbräck för det brittiska laget i jakten på medalj.

Explosion W borta från VM
Explosion W är rankad som världens bästa hopphäst. Foto: Roland Thunholm

”Vi är otroligt besvikna att behöva ta beslutet, men Explosion W är helt enkelt inte i tillräckligt bra form för att ta sig an kraven som det här mästerskapet ställer. Han mår bra, men att hoppa mästerskapsbanor under flera dagar i följd kräver en hel del uthållighet. Han är en alldeles för speciell häst för att vi ska ta den risken, så med hans välmående i främsta rummet tyckte jag att detta var det bästa att göra”, skriver Ben Maher själv i ett uttalande enligt brittiska sajten Horse&Hound.

Explosion W (KWPN val f -09 e Chacco Blue-Baloubet de Rouet, äg Pamela Wright och Charlotte Rosser) deltog inte som väntat vid tävlingarna på Hickstead nyligen, utan Ben Maher red där flera av sina andra hästar. Hästens senaste framträdande internationellt var i Aachen, där han var felfri i den första rundan i Grand Prix, och fick ett nedslag i den andra.

Ben Maher kommer ändå att ingå i det brittiska laget, men ska rida den 12-åriga hingsten Faltic HB (KWPN e Baltic VDL-Concorde, äg Oakingham Stud). Övriga i laget är Harry Charles, Scott Brash och Joe Stockdale, med John Whitaker som reserv.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden