Hoppning
2 juli 2020 14:02

Falsterbo: ”Ett mer prestigefyllt SM i år”

StjärntättFlera av landslagsryttarna i hoppning ser nu fram emot att för första gången på länge rida ett svenskt mästerskap - många av dem brukar inte ha med SM i sin tävlingsplanering. Hör ryttarna berätta mer i SVT-klippet.

Falsterbo: ”Ett mer prestigefyllt SM i år”
Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow i Falsterbo - nu väntar SM-start på samma plats. Arkivbild: Roland Thunholm

Även om det lär bli ett SM med tomma läktare är landslagsryttarna i hoppning glada över att få vara tillbaka i tävlingskavajen, och med ett SM i Falsterbo blir det en liten uppvägning för årets inställda sommarfest. Nu hoppas kapten Henrik Ankarcrona på att toppryttarna kommer ut på tävlingsbanorna så snart som möjligt.

– Det gäller att ryttarna kan komma igång och tävla nu innan SM, och förbereda sig. Om man ska starta en så stor tävling som SM så vill man inte göra det efter en lång tävlingstorka, konstaterar Ankarcrona i en intervju med SVT.

Vill få Falsterbo-känsla

Stephanie Holmén tror att det kan bli större uppslutning till årets SM.
– Det är kul att man kan få den här Falsterbo-känslan nu i alla fall. Det blir nog ett mer prestigefyllt SM än vad det kanske är annars, att det kan locka hem de ryttare som bor utomlands, säger hon till SVT Sport.

Douglas Lindelöw och Malin Baryard-Johnsson fanns också med på träningarna i Falsterbo i juni, och de båda hoppas på att SM kan bli av som planerat.
– Vi får smygstarta lite grann och så får man hela tiden utvärdera hur det ser ut, säger Douglas Lindelöw till SVT.

Malin Baryard-Johnsson minns sin runda i nationshoppningen med H&M Indiana i Falsterbo förra året – då gick de i mål till ett öronbedövande jubel. I år lär det bli tystare.

Se klippet hos SVT Sport

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden