Fälttävlan
22 september 2021 19:42

Fälttävlans-EM är igång – så gick besiktningen

EM i fälttävlanFörsta dagen på EM i fälttävlan i schweiziska Avenches bestod som sig bör av hästbesiktning. Och det var ett gäng pigga svenska hästar och uppklädda ryttare som travade upp tillsammans – se hur det gick här.

Fälttävlans-EM är igång – så gick besiktningen
Sofia Sjöborg och Bryjamolga van het Marienshof Z sprang upp utan anmärkningar. Foto: Kim C Lundin

Hästbesiktningen i schweiziska Avenches ägde rum under onsdagseftermiddagen. Svenskarna travade upp enligt den lottade lagordningen och det var ett gäng fräscha hästar och ryttare som fick klartecken i det fina vädret. Några hästar från andra nationer sattes i holding box och travade sedan upp en andra gång, och fick då klartecken.

Det svenska laget består av Malin Josefsson med Golden MidnightChristoffer Forsberg med Hippo’s Sapporo, Malin Petersen med Charly Brown och Sara Algotsson Ostholt med Chicuelo. På plats finns också Sofia Sjöborg med Bryjamolga van het Marienshof Z som rider individuellt.

Saraalgotsson_kcl1771
Sara Algotsson Ostholt och Chicuelo såg avslappnade ut. Foto: Kim C Lundin
Christofferforsberg_kcl1806
Christoffer Forsberg och Hippo’s Sapporo fick ersätta Aminda Ingulfsson i sista sekunden, då Hot Cup VH inte var riktigt fräsch.
Ingrid Klimke_1mb
Ingrid Klimke sprang upp med SAP Hale Bob OLD. Samtliga 67 hästar godkändes i hästbesiktningen. Foto: FEI

I lagtävlingen kommer 13 nationer till start, däribland titelförsvarande Tyskland och silvermedaljörerna från 2019, Storbritannien. Övriga nationer är Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Nederländerna, Ryssland, Spanien, Sverige, Tjeckien, Österrike och värdnationen Schweiz.

Efter veterinärbesiktningen väntar nu dressyren under torsdag och fredag, därefter är det terräng på lördag och banhoppning på söndag. SVT sänder från både terrängen och banhoppningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden