Sport
31 augusti 2014 16:27

Fälttävlans hoppning är i gång

Det är stort, trixigt och en högljudd atmosfär när VM i fälttävlan avgörs med hoppningen inne på huvudarenan i Caen. Tävlingen kan följas via tre tv-kanaler eller liveresultat. Malin Petersen och Dag Albert fick två nedslag vardera.

Fälttävlans hoppning är i gång
Hoppbanan för fälttävlansekipagen är stor med många tekniska svårigheter.

Fälttävlans hoppning bjuder på tolv hinder och har bland annat en två- och en trekombination. Flera linjer är knepiga och även tiden är svår att hålla. Hoppningen kommer förmodligen att innebära en del omkastningar i resultatlistan och vara spännande in i det sista. 

Malin Petersen startar som nummer 23 och Dag Albert som nummer 26. Som vanligt på mästerskap är det omvänd startordning med ledaren efter terrängen sist i startfältet. 60 ekipage av de knappt 90 som startade är kvar i tävlingen. 

Uppdaterad 16.30. Malin Petersens Sofarsogood såg riktigt fräsch ut och visade sin fina förmåga som hopphäst. Det blev dock ett lätt nedslag på insprånget i ena kombinationen. Sedan föll sista hindret också.
– Jag vet inte riktigt vad nedslagen berodde på. Jag hade en bra känsla och visste inte ens att jag hade rivit sista hindret, säger Malin Petersen.

Dag Albert hittade en bra rytm med sin Tubber Rebel som också såg fin ut efter gårdagens tuffa terräng. I den stora trekombinationen räckte valackens galopp inte riktigt till. Han kämpade sig dock igenom med ett nedslag. Därefter blev det ett nedslag även på sista hindret. 
– Det kändes bra. Han är en kämpe, säger Dag Albert som blir bästa svensk i det här mästerskapet.

Banskiss

Liveresultat. 

Hoppningen sänds direkt i SVT1, FEI-tv och i Horse1.

Läs mer om VM i fälttävlan här. 

Se ett sammandrag från VM-terrängen via Svtplay nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden