Hoppning
17 januari 2018 10:40

Fälttävlans världsetta med i tyska laget – i hoppning

Dubbel karriärMichael Jung, OS-vinnare och världsetta i fälttävlan, är uttagen till den tyska truppen som hoppar Nations Cup-tävlingen i Förenade Arabemiraten i februari.

Fälttävlans världsetta med i tyska laget – i hoppning
Michael Jung vid en av sina OS-segrar. Foto: Roland Thunholm

Michael Jung briljerar vanligen på fälttävlansbanorna, men nu har världsettan fått ett nytt uppdrag där bara rivbara hinder väntar. I mitten av februari hoppar Tyskland femstjärniga Nations Cup i Förenade Arabemiraten och då finns Michael Jung med i truppen.

”Jag är givetvis väldigt glad för uttagningen av förbundskaptenen Otto Becker” säger Jung till  St-Georg och skriver vidare med en smiley på sin Facebook att han missar en fälttävlan samma helg eftersom han tyvärr inte kan dela på sig.

Michael Jung har många gånger hävdat sig i hoppeliten. I december var han bland annat placerad i Genèves femstjärniga Grand Prix med Clooney och strax efter vann han Frankfurts 1,50 med Fischerchelsea.  Landslagskollegan, den Sverigeaktuella EM-vinnaren Ingrid Klimke, är också mångfacetterad. Utöver fälttävlan på absolut toppnivå red hon internationell hoppning upp till 1,50 och internationell GP-dressyr förra året.

Os 2016, Dag 5, Ridsport, Dressyr, Dressage
Michael Jung och Ingrid Klimke , här i mitten, är två ryttare med många strängar på sin lyra. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden