Fälttävlan
13 september 2020 06:20

Fälttävlansungdomarna får dressyrsamordnare

Ny rollOlof Axelsson arbetar bland annat med beridarprogrammet på Flyinge, men får nu även rollen som dressyrsamordnare för fälttävlanslandslagets unga ryttare. Tanken är att han ska finnas tillgänglig som mästerskapscoach och fungera som förlängd arm.

Fälttävlansungdomarna får dressyrsamordnare
Olof Axelsson brinner för att utveckla hästar och ryttare. Foto: Svenska Ridsportförbundet/Lotta Gyllensten

Rollen som dressyrsamordnare för fälttävlanslandslagets ungdomar är helt ny och innebär att Olof Axelsson bland annat blir ett bollplank och en länk mellan ryttarna och deras hemmatränare. Han ska även finnas tillgänglig som coach på internationella mästerskap.

Tanken är att Olof Axelsson ska arbeta tillsammans med övriga landslagsledningen för fälttävlan i uppdraget som dressyrsamordnare. Det innefattar Victoria Carlerbäck som är landslagsledare för young rider och juniorer samt Lena Bredberg som leder ponnyryttarna med Sofia Oscarsson som assisterande.

Till vardags arbetar Olof Axelsson bland annat med beridarprogrammet på Flyinge, men han driver även egen tränings- och tävlingsverksamhet. Han är B-tränare i dressyr och har tagit upp hästar till Grand Prix. Även om han själv främst rider dressyr, har han elever i alla grenar och hjälper många hopp- och fälttävlansryttare med dressyr och grundarbete.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden