Fälttävlan
25 juli 2020 06:51

Flyinge Ryttarförening arrangerar lag-SM

MästerskapDet blir lag-SM i fälttävlan för både häst och ponny i höst. Flyinge Ryttarförening fixar mästerskapet med kort varsel.

Flyinge Ryttarförening arrangerar lag-SM
Det blir lag-SM i fälttävlan även 2020 men med Flyinge Ryttarförening som arrangör. Arkivbild: Roland Thunholm

Lag-SM i fälttävlan brukar ridas för häst och ponny samma helg, men med de omständigheter som råder i år med anledning av pandemin är det inte möjligt. Detta berättar Svenska Ridsportförbundet, SvRF, på sin webbplats.

Lösningen blev två tävlingshelger – en för hästar och en för ponnyer.

– Det är första svenska mästerskapet vi arrangerar och det ska bli jättekul, säger tävlingsledare Aminda Ingulfson till SvRF.

Tävling under pandemin ställer nya krav på arrangörerna och Flyinge Ryttarförening har en tidigare tävling att dra erfarenheter från.
– Den tävlingen fungerade bra för oss, och det känns tryggt att ha samma organisation och samma rutiner i ryggen inför lag-SM, säger Aminda Ingulfson.

En utmaning på lag-SM blir uppstallningen. Flyinge Ryttarförening har ingen möjlighet att erbjuda uppstallning. Arrangören kommer däremot att hjälpa till med att hitta alternativ i närheten.

Lag-SM genomförs den 5-6 september för häst och 12-13 september för ponny. Tävlingsplats är Revinge hed utanför Flyinge. Norrby Ryttarsällskap skulle ha ordnat lag-SM i samarbete med Ridskolan Strömsholm men ställde in på grund av pandemin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden