Världen
14 oktober 2023 09:05

Fastställt fängelsestraff för OS-ryttare efter sexuella övergrepp

BrottDet är över två år sedan han greps, anklagad för sexuella övergrepp på en då 17-årig elev till honom. De rättsliga turerna efter det har varit många, men nu har ytterligare en domstol dömt OS-ryttaren och världscupvinnaren till fängelse.

Fastställt fängelsestraff för OS-ryttare efter sexuella övergrepp
RIch Fellers och Flexible vann världscupfinalen 2012. Nu har ryttaren varit avstängd av Internationella Ridsportförbundet i över två år. Foto: Roland Thunholm

Det var i samband med att den 64-årige hoppryttaren Richard Fellers, dömdes till fängelse för sexuella övergrepp som han ändrade sin egen utsaga från att inte vara skyldig till att erkänna brott.

Nu har en en domstol i Portland, Oregon, gjort en ny bedömning av fallet och dömer hoppryttaren till fängelse i fyra år och två månader samt fem års skyddstillsyn, alltså ungefär samma straff som den tidigare domen. Detta berättar flera internationella medier.

Richard Fellers greps för över två år sedan, anklagad för flera fall av sexuella övergrepp på en då 17-årig elev. Utredningen har visat att hoppryttaren, som bland annat har vunnit en världscupfinal och gjort två OS, hade groomat den utsatta eleven sedan hon var 14 år.

I samband med att straffet offentliggjordes sa domaren Karin Immergut att Fellers ”… i princip rånade ett barn på hennes oskuld.”

Hoppryttaren ska nu avtjäna sitt straff på en anstalt med låg säkerhet och ska under denna tid delta i ett programm för sexbrottslingar. Han sätts också upp på den nationella listan over sexbrottslingar som finns i USA.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden