Dressyr
2 augusti 2017 11:02

Favourit död i olycka

Tinne Vilhelmson Silfvéns tidigare mästerskapshäst Favourit har dött i samband med en olycka i hos sin nya ägare, familjen Rothenberger i Tyskland.

Favourit död i olycka
Favourit och Tinne Vilhelmson Silfvén i Falsterbo 2012. Roland Thunholm

Det var i måndags som Favourit (val e Fidermark-Worlshamp, uppf Eberhard Schulte-Böcker) avlivades efter att ha fått en bäckenfraktur hemma i stallet hos familjen Rothenberger. Detta berättar Lövsta Stuteri i ett pressmeddelande. 

Tinne Vilhelmson Silfvén tävlade Favourit i Grand mellan 2009 och 2012 och det blev många segrar och placeringar på högsta nivå för ekipaget. Det deltog i två EM, ett VM och en världscupfinal. 

– Favourit var en helt underbar vän, den mest tillgivna, vänliga och personliga häst man kan tänka sig. Med glimten i ögat, lite busig men alltid genomsnäll, säger Tinne Vilhelmson Silfvén i ett pressmeddelande.

– Det var aldrig tråkigt i Favvos sällskap, han saknas oss här i stallet fortfarande, trots att han flyttade till Tyskland och familjen Rothenberger för över fyra år sedan.

Favourit var läromästare åt de framgångsrika syskonen Sanneke och Sönke Rothenberger och de hade segrar och placeringar i internationell Grand Prix och starter i exempelvis världscupen. I juni vann han och Sönke Rothenberg både Grand Prix och Grand Prix Special på det fyrstjärniga meetinget i tyska Wiesbaden. 

Favourit blev 18 år gammal. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden