Världen
11 april 2021 14:00

FEI-seminarium om återgång till internationellt tävlande

Rigoröst smittskyddDen internationella tävlingsstarten står för dörren efter det långa uppehållet på grund av utbrottet av EHV-1. Via ett filmat seminarium har FEI presenterat smittskyddsåtgärderna som gäller för ryttare och hästskötare. Se det här.

FEI-seminarium om återgång till internationellt tävlande
FEI Horse App är ett centralt verktyg vid återgången till tävling. Foto: Istock

Seminariet om återgången till tävling hölls i fredags under ledning av FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez. Under seminariet presenterade FEI:s svenske chefsveterinär Göran Åkerström vilka smittskyddsåtgärder som gäller för ryttare och hästskötare när tävlingsstoppet för internationella tävlingar på det europeiska fastlandet hävs måndagen den 12 april. Hela presentationen är nu tillgänglig via FEI:s särskilda sida för information kring EHV-1. Dessutom kan du se hela seminariet här under.

Samtidigt har FEI:s styrelse nu godkänt det tilläggsreglemente som gäller för återgång till tävling. Dessa finns också att läsa och ladda ner via FEI:s särskilda EHV-1-sida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden