Dressyr
3 juli 2020 10:56

FEI startar programridning online

Digital träningNu hakar även FEI på tåget med digitala programridningar och startar "FEI eDressage Online". Här ges FEI-registrerade ryttare möjlighet att lägga upp ridfilmer som bedöms anonymt av femstjärniga FEI-domare. Ingen ranking kommer dock att ske, poängterar FEI.

FEI startar programridning online
Black Horse One ligger även bakom det internationella bedömningssystemet "Degree of Difficulty". Foto: Luril/Istock

Internationella ridsportförbundet FEI har startat en digital dressyrträningsplattform i samarbete med teknikföretagen Black Horse One och SAP, som bland annat ligger bakom ”Spectator Judging”, systemet där åskådare kan vara med och ge poäng i en dressyrklass via en app.

FEI-registrerade dressyrryttare och pararyttare kan ladda upp ridfilmer på ”FEI eDressage Online” varje vecka och få sina program anonymt bedömda av en ”pool” med femstjärniga FEI-domare. I första fasen görs ett slumpmässigt urval av filmer, där ryttarna dessutom får feedback och tips på förbättringar.

– Ryttarna får nu möjlighet att bli bedömda av en grupp toppdomare och få avgörande nycklar till hur de kan förbättra sin prestation, säger Ralph Straus, marknadsdirektör på FEI, i ett pressmeddelande.

Det kommer inte att finnas några rankinglistor och FEI poängterar att den nya plattformen endast är avsedd för träning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden