Sverige
17 februari 2021 12:20

Felicia Grimmenhag pensionerar sin OS-häst

Dags för pensionFör en del ryttare med yngre hästar har framflyttningen av OS och Paralympics inneburit ett extra bonusår, medan det för andra blivit ett avbräck. I somras pensionerade Louise Etzner Jakobsson sin Zernard och nu följer Felicia Grimmenhag i samma spår. Nu ska Tarot E få ta det lite lugnare.

Felicia Grimmenhag pensionerar sin OS-häst
Felicia Grimmenhag och Tarot E skiljs åt. Foto: Roland Thunholm

Louise Etzner Jakobsson och gentlemannafuxen Zernard var påtänkta för Paralympics i Tokyo, men när spelen flyttades fram valde ägarna att pensionera den smått legendariska paradressyrvalacken. De ville helt enkelt inte riskera den nu 18-årige hästens hälsa med den långa resan till Japan.

Nu väljer paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag att pensionera sin mästerskapshäst Tarot E av samma anledning.
– Vårt stora mål var Tokyo 2020, men när det flyttades fram ett år har vi varit tvungna att tänka om, säger Felicia Grimmenhag på Svenska Ridsportförbundets hemsida.
– Tarot är 18 år i år och med tanke på hans ålder och hälsa har vi beslutat att han ska få ta det lite lugnare i livet.

Ekipaget har visat framfötterna på inte mindre än två EM och ett flertal NM och SM.
– Han är hästen som har stakat ut vägen för hela min tävlingskarriär. Han har tagit mig till EM där vi varit femma individuellt och tillsammans blev vi nordiska mästare. Han har öppnat så många dörrar för mig och verkligen gjort mig till den ryttare jag är idag, säger Felicia Grimmenhag.

– Det känns såklart jättetråkigt att det är slut på det kapitlet nu. Men jag unnar honom verkligen att kanske få bli en ​läromästare åt någon som vill lära sig dressyr och lufsa i skogen, det är bland det bästa han vet.

Drömmen om att få rida Paralympics kvarstår dock.
– Jag har en häst till hemma i stallet, Ramsay, som fortfarande är ganska grön och oerfaren, men som jag hoppas kan bli aktuell för framtida mästerskap. Det finns ju ett VM nästa år till exempel. Sedan letar jag också efter en ny häst att satsa vidare med. Jag drömmer fortfarande om att rida Paralympics.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden