Dressyr
1 mars 2017 20:58

Felicia Grimmenhag sponsras med ny häst

Paradressyr-talangen Felicia Grimmenhag har fått en förhoppnings blivande mästerskapspartner av Jana Wannius, Patrik Kittel och några andra ridsportprofiler.
”Allt känns som en saga” säger Felicia själv.

Felicia Grimmenhag sponsras med ny häst
Felicia och hennes nya partner.

I höstas sålde Felicia Grimmenhag sin SM-häst Purissima, men jakten på en blivande mästerskapspartner har pågått längre än så. Redan 2015 träffade Felicia Falsterbo Horse Show-generalen Jana Wannius, som fascinerades av hennes historia och kämparglöd. Felicia amputerade båda benen efter att hon blev påkörd som 17-åring, men bara tio veckor senare satt hon i sadeln igen.
– Hon är en helt fantastisk tjej med stora ambitioner. Jag kände att hon måste få en riktig häst som matchar ambitionerna och pratade med mina vänner, som var med på noterna, säger Jana till Ridsport.

Jan Fristedt, Charlotte Haid Bondergaard, Patrik Kittel och Ulrika Hedin hakade på Janas satsning. Det tog sin tid att hitta den perfekta Felicia-hästen, men i lördags anlände Tarot E (SWB, f-03 e Rubinrot-Allegretto, uppf Kicki Månsson) till stallet. Han har gott om rutin från medelsvåra klasser med Carina Johansson, som har utbildat honom med hjälp av Mads Hendeliowitz. Mads är även Felicias tränare och den som matchade ihop det nya paret.  
– Tarot E har utstrålning, bra skritt och är väldigt välriden av förra ägaren. Jag har ridit honom 5 gånger totalt men han är kvick och lättlärd så jag har höga förhoppningar, säger Felicia som även har ett 6-årigt framtidslöfte i stallet.

I ett pressmeddelande berättar hon mer om känslan av att få en häst med potential för mästerskap:
– Allt känns som en saga! Jag trodde knappt på Jana, som jag inte träffat tidigare, när han sa att han ville hjälpa mig skaffa en häst. Jag har bara träffat Jana några gånger sedan dess, men han har hjälpt mig med goda råd. Det känns väldigt tryggt att ha haft honom med på min resa. Jag känner en enorm tacksamhet till Jana och de underbara människor som hjälpt mig och som jag ännu inte känner, säger Felicia.


Felicia med förra SM-hästen Purissima.

Det här är en nyhetsartikel, innehållet i artikeln är faktabaserat.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden