Hoppning
18 juni 2019 20:10

Femstjärnig GP-placering för Annika Axelsson: ”Fantastiskt”

InternationelltHollandsbaserade Annika Axelsson tog i helgen sin första placering i en femstjärnig Grand Prix. Nu har hon och W Diva Rosa MFS varit GP-placerade på två internationella tävlingar i rad.

Annika Axelsson och W Diva Rosa MFS på meetinget i Polen. Foto: Privat

Vid det fyrstjärniga meetinget i polska Poznan Wola förra helgen blev Annika Axelsson och W Diva Rosa MFS (HANN sto f 2008 e Wallenberg-Emilion, äg Al Asayl Showjumping femma i GP-klassen över 1,60-hinder.

Den här helgen tog ekipaget en placering i GP-hoppningen på det polska Nations Cup-meetinget i Sopot. Efter det fick hon en personlig inbjudan till meetinget i Sopot.
– Det känns helt fantastiskt att vi har lyckats så bra på två stora tävlingar i rad, säger Annika Axelsson.

Grand Prix-klassen i Sopot gick över 1,60-hinder med flera internationella toppryttare i det 50 ekipage stora startfältet.

W Diva Rosa MFS slutade med 0+4 fel vilket räckte till en elfte placering i klassen.
– Jag var väldigt glad efter Poznan och vågade inte hoppas på att vi skulle lyckas vara felfria i Sopot. Nu hoppas jag få fortsätta göra en del stora tävlingar under sommaren, säger Annika Axelsson.

36-åringen kommer från skånska Vinslöv i Skåne men har bott utomlands de senaste tio åren. Nu är hon baserad i Holland där hon driver mitt tävlings- och försäljningsstall med ungefär 20 hästar.
– Det är allt från 4-åringar och upp till GP-hästar, säger hon.

W Diva Rosa MFS och hon har varit ett ekipage i ungefär ett år.

Tysklands Daniel Deusser vann den femstjärniga GP-klassen i Sopot tillsammans med Jasmien vd Bisschop som ett av sju dubbelnollande ekipage.